Göteborgs universitet
Bild
Bild på en hög med böcker
Foto: Natalie Greppi

Studera i vår

Använder vi ett särskilt språk på sociala medier? Hur hänger svenska och flerspråkighet ihop med dagens samhälle och vår historia? Här hittar du språkvetenskapliga kurser som kan förbättra ditt eget skrivande, lära dig att skärskåda maktstrukturer i språket, bli en vass retoriker och lösa språkvetenskapliga problem.

Institutionen för svenska, flerspråkighet och språkteknologi erbjuder fristående kurser som är användbara i de flesta yrken. Studera vid sidan av jobbet, läs en grundkurs på heltid eller fördjupa dina kunskaper i ett ämne som du redan har läst. Kurserna ges på plats eller på distans, dagtid eller kvällstid.

Använd och fördjupa dina kunskaper

Kurser i Svenska, Svenska som andraspråk, Retorik och Skriva lär dig att förstå hur språket fungerar samtidigt som du får färdigheter som är viktiga för att kunna producera, analysera och granska texter.

Få redskapen för att klara universitetet bättre

Träna på att uttrycka dig på det sätt som förväntas på universitetet, både i tal och i skrift. Kursen Akademiskt läsande och skrivande 7,5 hp vänder sig särskilt till dig som är ny student, men även du som har pluggat ett tag kan ha god användning av kursen.

Ekolingvistik: Språk och klimatpolitik hänger ihop

Lär dig om språkets roll i hanteringen av klimatförändringar och klimatanpassningar. Du kommer också att analysera texter som handlar om hållbar utveckling och diskutera hur språket kan påverka politiska beslut.

Lär dig danska och få Norden som arbetsmarknad

Många företag har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa från Sverige till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan länderna. För dig som vill lära dig danska finns det kvällskurser på Humanisten.

Har du frågor om våra kurser eller dina studier?

Kontakta institutionens studievägledare för att boka ett vägledningssamtal, få hjälp med studieplanering eller diskutera dina studier.

Kontaktuppgifter och öppettider för studievägledare