Image
Bakning över generationsgränser
Bakning över generationsgränser kan skapa minnen för livet.
Photo: Pexels, PNW Production
Breadcrumb

Smakminnen och mattraditioner

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk
Samhälle & ekonomi
Utbildning & lärande

Har du funderat på vilka mattraditioner du bär på? Vilka matarv ni delar i familjen? Viveka Kjellmer och Jenny Högström Berntson från forskarnätverket #matarv på Göteborgs universitet deltar i ”Smaka på Mark” tillsammans med Rydals museum.

Föreläsning,
Mässa,
Öppet hus
Date
13 Sep 2024
Time
12:00 - 18:00
Location
Kinna centrum
Number of seats
Öppet för alla

Participants
Viveka Kjellmer och Jenny Högström Berntson från forskarnätverket #matarv på Göteborgs universitet
Good to know
Detta är en del av Smaka på Mark - "En matfest där vi samlar och visar upp allt det goda som vårt lilla hörn av världen har att erbjuda. Under dagen kan du upptäcka och smaka på det breda och varierade utbud av restauranger, caféer och matproducenter vi har här i Mark."

Detta event är kopplat till de två utställningarna Mat: Mer än en måltid och Nybyggaren på Rydals museum.
Organizer
#matarv, Centrum för kritiska kulturarvsstudier, Kulturarvsakademin och Centrum för turism vid Göteborgs universitet och Rydals museum, Marks kommun och Folkuniversitetet Borås

Inspirationsföredrag

Viveka Kjellmer och Jenny Högström Berntson berättar om matarv och måltidstraditioner, om doft-och smakminnen och hur vi kan förstå mat som kulturarv genom bild och konstnärliga upplevelser.

Tid och plats för föredraget: 14:00 och 16:00 i föredragstältet i Kinna centrum.

I Rydals museums tält

Hitta oss också i Rydals utställartält.

Var med i ett föremålsquiz med matlagningsredskap, botanisera och inspireras i gamla och nya kokböcker eller testa ditt doftsinne i vår blindtest av kryddor!