University of Gothenburg
Image
olika grönsker och kryddor
Kryddor och grönsaker kan väcka smakminnen till liv
Photo: Pexels
Breadcrumb

Delta i matarvsundersökning

Välkommen att delta i undersökningen "Mitt matarv" för projektet "Mat, kulturarv och minnen".

Om undersökningen

Vad vi äter och hur vi äter speglar våra kulturella ramar, identitet, ekonomiska förutsättningar och smakpreferenser. Alla människor, unga som åldersrika, bär på erfarenheter och minnen kopplat till mat. Vi är intresserade av dina erfarenheter och minnen kopplat till mat och måltidstraditioner och upplevelser som turist.

Denna undersökning och insamling av matminnen görs som en forskningsundersökning vid Göteborgs universitet. Ansvariga är Viveka Kjellmer och Jenny Högström Berntson, båda engagerade i forskarnätverket #matarv. 

De insamlade svaren kommer att analyseras och resultaten kommer att

  • diskuteras i ett kommande avsnitt av Matarvspodden
  • vara del av ett undervisningspass på distanskursen Mat som kulturarv på Göteborgs universitet
  • om tillräckligt många svar kommer in kommer de också vara underlag till en vetenskaplig artikel om mat, kulturarv och minnen.
QR-kod till undersökning om matarv
QR-kod till undersökning om matarv