University of Gothenburg
Image
En blomvas och ett staffli
Photo: Kaboompics
Breadcrumb

Studera konst- och bildvetenskap

Är du intresserad av att läsa konst- och bildvetenskap vid Institutionen för kulturvetenskaper? Här hittar du samlad information om kurser och kurspaket. Som programstudent vid kandidatprogrammet Kultur har du även möjlighet att läsa konst- och bildvetenskap under programmets breddningstermin.

Om konst- och bildvetenskap

Idag efterfrågas konsthistorisk kompetens inom allt fler yrken, både inom konstfältet och kreativa näringar. Vi studerar betydelsen av konst, bild och miljö i vår samtid och i historiska perioder som antiken, medeltiden eller renässansen. Som student i konstvetenskap lär du dig tillämpa grundläggande teorier och metoder för att analysera konst och kreativa uttryck i en globaliserad värld. Tillsammans med engagerade lärare och studiekamrater får du tillgång till en omfattande bildningstradition som både är njutbar och skärper din kritiska blick. Du utvecklar en användbar konstvetenskaplig kompetens som är eftertraktad inom det omfattande konst- och bildfältet, men också inom branscher som media och turism. När allt mera i vårt högteknologiska samhälle automatiseras ger kunskap om konst och kreativitet konkurrensfördelar på arbetsmarknaden.

Rekommenderade studiegångar

Genom att studera konst- och bildvetenskap i kombination andra ämnen som du själv väljer kan du nå en bred kandidatexamen med konst- och bildvetenskap som huvudområde.

Läs ett kandidatprogram

Som student på Kultur, kandidatprogram, kan du välja att läsa konst- och bildvetenskap under programmets breddningstermin.