Ny bok om mat och måltider belyser hållbarhet och kulturell mångfald
En ny bok, Människors möte med mat och måltider, erbjuder djupgående insikter i hur matvanor och måltider formas av samhällsförändringar, hållbarhetsutmaningar och kulturella influenser.
Boken, riktad till yrkesverksamma och studenter inom kostvetenskap, undersöker allt från växtbaserade kostalternativ till den offentliga måltidens politiska styrning.
– Intentionen med boken är att bidra med kunskaper som behövs för att främja positiva möten med mat och måltider, säger Christina Berg, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
Medförfattare är Carina Abrahamson, Lena Gripeteg, Louise Hård, Jenny Lind, Christina Lundberg, Cecilia Magnusson Sporre, Sara McGarvie, Isabelle Mulkerrins, Hillevi Prell, Mia Prim, Jenny Rendahl, Malin Rödin, Louise Skoog och Frode Slinde.
Bokrelease
Plats: Göteborgs universitet, personalrummet vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, C-huset, Pedagogen
Adress: Läroverksgatan 5, 411 20 Göteborg
Datum och tid: 23 september kl 15:00
Anmälan: Senast onsdag 18 september till kristina.iritzhedberg@liber.se. Det bjuds på tårta och kaffe. Uppge gärna om du har någon allergi eller överkänslighet mot något födoämne.
Matarvspodden
Lyssna på Matarvspdden - avsnitt 27: Matlandskap och matkulturer i förändring. Medverkande från Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, är Christina Berg, professor i kostvetenskap och Hillevi Prell, kostekonom och lektor i kostvetenskap.