University of Gothenburg
Image
Bild som illustrerar kvalitetsregister.
Photo: Mostphotos
Breadcrumb

Seminarieserie om registerforskning

Register är en guldgruva för forskare som vet hur de kan användas. Nu finns en ny seminarieserie som inspirerar och visar dig hur. Här får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper, träffa andra forskare och ställa frågor till duktiga personer inom området.

Seminarierna ges på svenska och är öppna för alla som är intresserade av registerforskning.  De är särskilt intressanta för dig som kombinerar forskning med kliniskt arbete. Ingen föranmälan krävs.  Under början av hösten 2021 kommer de att ges över Zoom, men när tillfälle ges kommer de även ske som fysiska möten med anslutande fika. 

Serien arrangeras av avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid Institutionen för medicin, Registercentrum Västra Götaland och Regionalt cancercentrum väst.

Program för hösten 2024

3 oktober - SmiNet och vaccinationsregistret som forskningsregister
Föreläsare: Moa Rehn, Utredare och Sofia Westerlund, Utredare, båda vid Folkhälsomyndigheten. Därefter kan du se föreläsningen här (x-id krävs).

21 november - Longitudinella analyser av läkemedelsbehandling – metodologiska aspekter på data från läkemedelsregistret
Föreläsare: Björn Wettermark, Professor i läkemedelsepidemiologi. Institutionen för farmaci, Uppsala Universitet. Därefter kan du se föreläsningen här (x-id krävs).

10 december - Registret för totalbefolkningen (RTB), individregister och personnummer
Föreläsare: Jonas Färnstrand, Utredare, SCB, Åsa Holmström, Utredare, SCB
Se föreläsningen i efterhand på GU Play (tillgängligt under två veckor).
Därefter kan du se föreläsningen här (x-id krävs).

Se seminarierna i efterhand

Seminarierna spelas in och kan ses av alla intresserade två veckor efter föreläsningstillfället via GU Play. Länkar till filmerna publiceras på denna sida och på www.akademiliv.se efter varje seminarium. Därefter är de endast tillgängliga för dig som är verksam vid Göteborgs universitet. 

Här kan du se alla tidigare seminarier i serien

Observera att du måste ha ett x-id kopplat till Göteborgs universitet och vara inloggad på Medarbetarportalen för att länkarna ska fungera.